Nechápu, proč jsou umělá sladidla nacpaná všude místo cukru. Ať si zdravý člověk vybere, jestli chce cukr nebo dělat pokusného králíka pro chemikálii s neprozkoumaným účinkem. Není potřeba přistoupit na reklamní hysterii kolem příjmu energie. Mnohem horší než energetický příjem cukru jsou chemické látky v jídle, všude kam se podíváme. Nenormální hnus, který myslícího člověka zaráží, ale vy si ho ani nevšimnete. :-)))))
Je to prosté, ta chemie je zkrátka výrazně levnější než cukr. Řešení je nasnadě: nasadit na umělá sladidla (a náhražky obecně) tisíciprocentní daň, vyjma použití v potravinách označených jako "dia" nebo "potravina zvláštní výživy".
Proč nebyla za bolševika v salámech místo masa sója? Protože sója byla dovozová a za valuty, takže byla v důsledku dražší než to maso. A stejnětak by nikoho nenapadlo doslazovat limonády sacharinem, protože cukrovarů byly všude hory a cukr byl laciný. A tento stav musíme do budoucna bezpodmínečně obnovit.