Názor k článku Budeme v podpoře vědců pokračovat, reaguje Coca-Cola na skandál od Miloslav Ponkrác - „Chléb obsahuje škrob a to je velká hromada...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2015 13:30

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    „Chléb obsahuje škrob a to je velká hromada cukrů.“

    Škrob je polymer glukózy (hroznového alias krevního cukru), tedy nejvhodnější a tělu nejpřirozenější cukr, na rozdíl od šmejdů v kolách, nápojích a přislazovaných potravinách.

    qqqqqqqqqqq

    „V lidské tělo neumí ukládat škrob na horší časy, ale veškerý škrob z potravy velmi rychle přemění na cukry a ty buď spotřebuje nebo přemění na tuk a uloží na horší časy.“

    Není třeba příliš zdůrazňovat, že nic nevíte. S glukózou (a jejím polymerem škrobem) tělo umáí mistrovsky zacházet. Glukózu umí zpracovat naprosto každá buňka v těle, kromě toho její hladiny a zpracování jsou mistrovsky řízeny několika hormony a dalšími regulačními faktory.

    Škrob se tedy enzymy přemění na glukózu, nejpřirozenější cukr pro tělo. Tento cukr má pro tělo mnohá využití, a jedno z nich je „ukládání cukr na horší časy“ do zásobního škrobu glykogenu (https://cs.wikipedia.org/wiki/Glykogen). Když později tělu chybí cukr, pak tento zásobní škrob opět játra přemění zpět na cukr. Neměl byste psát o tématech, o kterých víte kulové a přestat se ztrapňovat svými neznalostmi.

    qqqqqqqqqqqqqqq

    „Proto není dobré si myslet, že když se nepijí slazené nápoje, že je člověk uchráněn před nadměrným příjmem cukrů.“

    Pravdědpobnost nadměrného příjmu cukrů se při nepití slazených nápojů prudce snižuje na nepatrné hodnoty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).