Potravinarsky byznys uz jaksi zapomnel, ze jeho vyrobky jsou urceny k jidlu, a ne ze jsou pouze zdrojem zisku jako kazde jine. Takze si mame zvykat na hi-tech potraviny, na ktere neni nase telo vubec stavene. Z toho vyplyva tolik zdravotnich problemu, ktere zacnou treba jen unavou (jak travici soustava zapasi s temi hi-tech slozkami).
Mam vyzkouseno, co se stane, kdyz obcas snim svou z davnych dob oblibenou sladkou tycinku, ktera se ovsem tvari jako tradicni pochoutka, ale davno uz obsahuje mnohem vic ingredienci, co drive nebyly vubec zapotrebi. Je zvlastni, ze misto abych byla plna energie po takove kaloricke bombe, jsem naopak unavena a podrazdena, a citim, jak telo dostava zabrat, aby se popralo s tou umelinou a nejak ji stravilo. Jde to tezce a pomalu, ackoliv na prvni pohled je tycinka plna cukru. Az na druhy pohled je to cukr glukozo-fruktozovy, praskove ingredience k vylepseni chuti a vune a podobne laboratorni vynalezy. Chudak telicko. Kdyz tohle snim, mam zase na par mesicu dost. Umim si predstavit lidi, kteri sve telo neposlouchaji a muzou takovehle vyrobky jist denne. Myslite si, ze jsou zdravi a dlouho jeste budou?