Tento seriál není úplně špatný. Možná by to ale chtělo uvádět i jiné zdroje informací, nebo si dát trochu více práce.
Já si například myslím, že je vhodné zdůraznit, že květy obsahují také značné množství rutinu, organických kyselin, cukrů. V bezinkách je pak ještě významné množství vitamínu C.
Co se týká jedovatosti, je to individuální. Lžička již částečně překvašených, nebo nedostatečně přepečených, bezinek mne dokáže spolehlivě odrovnat - nejde jen o rozdráždění nervů žaludku, ale i hlavy (máte závratě a umíráte). Naopak jeden až dva listy se mnou vůbec nehnou. Pokud ale budu z květů získávat sirup a chtěl bych tuto hmotu okoštovat/konzumovat, mohou mne zelené části květů přiotrávit.
Víno jsem neupravoval, ale vzhledem ke krátkodobému působení nepředpokládám prostup oněch látek působících svíravě.
Neznám nikoho kdo by vyzkoušel bezinkový ocet (květy naložené v octu), ale marmeládu letos možná zkusím.
Co se sběru obecně týká. Druhů je mnoho, záleží možná i na půde. Proto vždy jdu a trhám od každého keře něco. Zde bych od článku právě očkával, že upozorní na chebdí, které je opravdu jedovaté. Trhat vše jen z jednoho keře, jímž bude chebdí, by nemuselo dobře dopadnout.