I přes to co jsem napsal...
Bez chebdí je pěkná rostlina/keř. Našel jsem dokonce i pěstitele a prodejce květu a bobulí. Když totiž dodržíte správnou dávku je použitelný i jako lék.
Proto by možná bylo nejvhodnější kdyby redakce oba mé příspěvky smazala. I přesto, že já osobně jsem obezřetný i v případě užití bezu černého, ale zároveň nezatracuji i mnohem větší jedy. Všeho se musí s mírou. Tu míru ale je třeba nejprve vyzkoušet na vlstní kůži.
P.S.
Ten významný obsah vitamínu C v plodech, se týká jen čerstvých plodů. Množství vitamínu v sušených plodech mám někde poznamenané, ale nemohu to najít. Obsahují významné množství provitamínu A a nějaké vytamíny skupiny B.
U Květu se uvádí množství vitamínu C okolo 300mg/100g, ale kolik přetrvá v usušených květech nevím. V každém případě s lípou a mateřídouškou, klidně i akátem, a medem to chutná skvěle.