Vlákno názorů k článku Bylinkový speciál: Zázvor od P - Jeste lepsi je zazvor nastrouhat a se skorici...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2013 13:09

    P (neregistrovaný)

    Jeste lepsi je zazvor nastrouhat a se skorici bude mit ucinky jeste silnejsi
    Zazvor se docela bezne ji, klidne i syrovy, ale neni to o tom sporadat cely koren, kdo jde na to poprve, mel by opatrne. tot vse. A treba cinska kuchyne ho vyuziva hodne a zadny problem s palivosti nemaji, naopak ho spis prave pro jeho "palivost" a dalsi vlastnosti tak pouzivaji (stejne jako brutalni mini palive papricky)

  • 5. 12. 2013 8:06

    bez přezdívky

    No já bych ještě chtěla dodat, že není nic lepšího na chřipku a nachlazení než zázvor. Stejně tak nejrůznější virózy a bakteriální záněty i v těle, i záněty trávící soustavy. Působí i proti migréně a bolesti hlavy, nevolnosti při cestování a nevolnosti v těhotenství, ale těhotné ženy by ho měly užívat opatrně, protože může hodně dráždit a překrvovat sliznce. Ve velkém množství by ho neměl užívat nikdo. Já bych ho klidně doporučila i na angíny a záněty v puse, afty a podobně. No a zevně se užívá zázvorová placka na konkrétní místo, dokáže vytáhnout zánět z těla podobně jako se dávají křenové placky. Já jsem si oblíbila zázvorové bonbony, jsou lehounce obalené v tapiokovém škrobu a cukru. Dovoz je z Indonésie. Jinak nejepší je asi strouhaný čerstvý zázvor s medem a fajn je i přidávat ho v čerstvém stavu do jídla, například včera jsem si dělala na oběd strouhanou mrkev se strouhaným zázvorem, lehce osmažené na slunečnicovém oleji, k tomu rýže. Bylo to vynikající ;-)

  • 5. 12. 2013 10:16

    P (neregistrovaný)

    Sakra, mam z Vas (tedy Vaseho tipu :)) uplne hlad. vecer zazvor bude a ta mrkev nekdy taky. Diky!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).