Názor k článku Celozrnné pečivo, nebo jen obarvené? Jak se to dá poznat od mam - Celozrnna pecivo je drazsi, protoze je velmi narocne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2012 19:26

    mam (neregistrovaný)

    Celozrnna pecivo je drazsi, protoze je velmi narocne na praci pri zpracovaní a peceni. Soucasne stroje pro potravinarsky prumysl se vyrabi hlavne pro mleti bile mouky a pro peceni z bile mouky. Celozrnna mouka pomaleji kyne, testo se musi vicekrat prepracovat a i jinak peci, proste nejdo to "pustit do stroje". Protoze je mensi odbyt, tak vetsina praci se dela na mensich a drazsich zarizenich nebo primo rucne. No a lidska prace je dnes nejdrazsi.
    Take to, co zbude pri mleti bile mouky neni zadny odpad, ale obilne klicky, ktere se mohou dal zpracovat na docela drahe veci (treba olej z obilnych klicku, prirodni vitamin E ap.) A dalsi zbytky se pouziji jako krmivo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).