ackoliv jsem se danarinou a ucetnictvim aktivne zivil pres 17 let a nyni na firmu jen prilezitostne doziram (proto sleduji danove zakony jen selektivne pro osobni potrebu) tak si skutecne nevzpominam, ze by od roku 92 byly restauracni sluzbu a predevsim kuchyne v jine nez zakladni sazbe. pokud narazite na tzv. "zavodni stravovani" ktere bylo mozne ve snizene sazbe provozovat, tak verte, ze podminky pro toto by prakticky znamenaly zavrit restauraci pro verejnost po dobu obedu + presvedcit firmy aby braly vami vydane stravenky nebo jeste v pripadne pokud jste provozoval tzv. "take away" at uz primo zakaznikem ci rozvozem.
mozna se za poslednich 4-5 let neco zmenilo (o cemz ale silne pochybuji).
to ze se platby statu nezvedly o 10% nic neznamena, sam tu vykrikujete ze sly potraviny nahoru o 30% a vy si stezujete ze cena celeho menicka se zvedla o 10%. kdopak myslite ze ten rozdil kreje co?
ono takove prumerne menicko z clanku za 89kc totiz neni pro hospodu zadne terno, mysleno v pomeru nakladu a toho co na nem vydelaji.