sam tu vykrikujete ze sly potraviny nahoru o 30%
Ona snad restaurace nakupuje suroviny v hypermarketu jako bezny koncovy zakaznik ? No to asi neni prilis chytra restaurace. Vetsinu koncove ceny jidla v restauraci stejne tvori poplatek za sluzbu.
ono takove prumerne menicko z clanku za 89kc totiz neni pro hospodu zadne terno
Tak proc ho teda vsechny restaurace nabizi ? :-) Terno, jasne, pokud se na tom nevydela trojnasobek jako napriklad na absurdne predrazenych lahvich vina v ceskych restauracich (bezne 400% nakupni ceny velkoobchodu pro gastronomii), tak to neni zajimave, ze :-)
Tehle pohadek jsme uz slyseli ...
Jak funguje cenotvorba u polednich menu sleduji leta. To je tak ze se zacne treba na 59 Kc. Ciste nahodou vsechny restaurace v okoli jsou na podobne cene. Pak jedna zkusi 69 Kc a hle, diky obrovske konkurenci maji hned druhy den zbyle restaurace take 69 Kc. A tak to jde porad dokola.