Názor k článku Ceny obědů pořád rostou. Podívejte se, jak a kde od Miloslav Ponkrác - P2010 má evidentně pravdu, navíc není v rozporu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 9. 2014 23:44

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    P2010 má evidentně pravdu, navíc není v rozporu s tím, co píšete.

    Pokud se něco děje v realitě, pravdu má realita, ne lidské řeči a plačky.

    Kolem mě se rozšiřuje počet restaurací, všechny se mohou přetrhnout, aby nabídli obědové menu.

    Nikdy jsem restauraci nevedl a jde to mimo mě, ale selským rozumem si dokáži spočítat, že pokud restaurace na menu neprodělává, je to pro ní asi výhodné několikrát:

    1) Reklama a povědomí o restauraci, stejně jako naučení lidí tam chodit.

    2) Kuchaři, energie a další jako fixní náklady se platit musí, a ti lidé také něco dělat musejí, takže je dělání menu zaměstná a nějakou korunu přinese.

    3) Ušetří se za vyhazování potravin, protože se rychleji protočí díky menu.

    4) Lidé si občas objednají něco navíc k menu.

    Jinak pokud hospoda bude vydělávat 50 tisíc Kč čistého – podle logiky čistý výdělek je to, co zbude po zaplacení nákladů. Tedy pokud hospoda bude po zaplacení nákladů, tedy i na obměnu přístrojů, vydělávat 50 tisíc Kč měsíčně, nevím, proč by měla končit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).