Farmářské trhy Černý most představují: Řeznictví a uzenářství Kořínek

17. 5. 2012

Sdílet

V pátek se koná další farmářský trh na Černém Mostě. Pořadatelé vám postupně představí prodejce. Další pokračování farmářského trhu u stanice metra Černý Most na Praze 9 se chystá na pátek 18. 5. od 10 do 19 hodin. Než se dostaneme k sortimentu, seznamte se s jedním z prodejců tohoto trhu. „Naši prodejci se snaží nejen prodat, ale i poradit a vysvětlit svou nabídku a dokážou to většinou celých dlouhých devět hodin na trhu. My jim za děkujeme, a pokud dokážou přidat k balíčku či sáčku s nákupem…

V pátek se koná další farmářský trh na Černém Mostě. Pořadatelé vám postupně představí prodejce.

Další pokračování farmářského trhu u stanice metra Černý Most na Praze 9 se chystá na pátek 18. 5. od 10 do 19 hodin. Než se dostaneme k sortimentu, seznamte se s jedním z prodejců tohoto trhu. „Naši prodejci se snaží nejen prodat, ale i poradit a vysvětlit svou nabídku a dokážou to většinou celých dlouhých devět hodin na trhu. My jim za děkujeme, a pokud dokážou přidat k balíčku či sáčku s nákupem i hezký úsměv, děkujeme jim dvojnásob,“ říkají pořadatelé trhů na Černém Mostě a Rajské zahradě z o.s. Pod Platany. „Rádi bychom příznivcům trhů postupně představili vždy jednoho z našich prodejců, aby věděli, s kým mají tu čest a že jde často o renomované profesionály ve svém oboru.“ 

Seznamte se: Řeznictví a uzenářství Kořínek

První navštívenka patří Řeznictví a uzenářství Kořínek, které na trh jezdí z Nabočan u Chrudimi (ve chvíli, kdy začínají ráno v 10 hodin prodávat, mají za sebou již skoro dvě hodiny jízdy v pojízdné prodejně).

Tradice Kořínků se zrodila v roce 1923 a na současném trhu působí třináctým rokem již čtvrtá generace. Uzenářství nabízí sortiment zhruba 120 výrobků, nabídka je průběžně obohacována o nové druhy. Velkým úspěchem posledních let je Pernštýnský salám, který získal ocenění Regionální potravina roku 2011 Pardubického kraje (jde o trvanlivý salám z libového vepřového a hovězího masa a vepřového sádla bez přidání vody, který je několik dní sušen ve speciální komoře, kde je v průběhu sušení několikrát zauzen studeným dubovým kouřem, pro lepší aroma).

A co vám Kořínkovi na Černém Mostě nabídnou? Například vepřové kotlety, vepřové koleno, vepřový bůček, vepřovou kýtu, vepřovou krkovici, hovězí kližku a hovězí krk. Z uzenin dostanete hovězí maso s pepřem, pikantní sekanou, babiččinu sekanou, hovězí a kuřecí šunku, báječnou lázeňskou pochoutku, sedláckou kýtu od kosti, anglickou a uzenou slaninu, pardubický salám, špekáčky, libové a debrecínské párečky, párky se sýrem, kladenskou pečeni, koňské špekáčky, koňský a polský točený salám, farmářské klobásy, moravské klobásy, choriso a třeba klobásy s králičím masem. A z teplých uzených mas si můžete nabídnout šunkové koleno, uzenou kotletu bez kosti, uzený bůček bez kosti, uzenou moravskou krkovičku, a to ještě zdaleka nejsme na konci.

A co bude tento pátek na Černém Mostě dál?

Tak jako na Rajské zahradě budou zde dvě novinky. Pasta Art, která nabídne ochutnávku čerstvých těstovin vyráběných z tvrdé italské pšeničné mouky klasickými postupy, okoukanými v severní Itálii v oblasti Como. Jejich stánek určitě nepřehlédnete a nabídnou vám ochutnávku i kompletní oběd či večeři.

Další novinkou budou Vína rodiny Hruškovy z Blatničky rozlévaná i lahvovaná. Svůj úspěch z minula má šanci zopakovat Léčivé konopí, které vám nabídne účinné, praktické a léčivé přípravky, masti a semínka.

Jestli na trhy jdete zejména pro zeleninu, tady budou dominovat Zemanovi. Jejich farma leží v Hostíně u Vojkovic (mezi Kralupy nad Vltavou a Mělníkem) a přivezou plný náklaďák čerstvého špenátu, pažitky, ředkviček, rebarbory a dalších bylin a zeleniny (s výbornou cenou), a taky se sazenicemi a květinami. Když se s nimi domluvíte, můžete dostávat až domů po celou sezónu bedničky se zeleninou, kamkoli a v dohodnutou dobu. A když se vás spojí víc, rozdělí se náklady na dopravu podle počtu lidí. Další část zelené nabídky přivezou Novákovi od Staré Boleslavi a už minule nás oslnili krásnými saláty, kedlubnami a ředkvičkami.

Na Černý Most se v pátek sjíždějí nejlepší pekaři z Čech. Mšenská pekárna Vondřichovi, Stefanovi od Litomyšle i Držkovská pekárna přejmenovaná na Develote nabízejí chleby, pečivo i koláče.

Z řezníků nebude chybět nabídka oblíbených zabíjačkových specialit z Terešova a svůj náklad lahůdek přiveze i pan Novotný z Brandejsa.

Pro ty, kdo podléhají mámení pražených mandlí, oříšků, bramborových a řepných lupínků a dalších specialit, po pauze přijedou Kůrovky. A stejně tak po pauzičce navštíví trhy opět Valašské frgály se svými specialitami z Moravy a nabídnou nám své lahodné koláče s mnoha náplněmi, mezi kterými nebudou chybět klasické hrušky. 

A taky přijede oblíbený Pivní ráj s nabídkou malých českých pivovarů. Budou i čerstvé a uzené ryby, budou mléčné výrobky Farmy Němcovi a bude toho ještě víc.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).