Nedávno jsem se zúčastnila chatu na téma kouření s paní Mgr. Jarmilou Greplovou z České koalice proti tabátku. Také jsme se bavili o zákazu koření a ona měla pěkný argument - kdyby někdo po ostatních stříkal z láhve nebezpečenou a jedovatou chemikálii, tak by jim to vadilo. Tak proč snášet cigaretový kouř, který je také škodlivý. Hodně o inforamcí se můžete dočíst také na stránce http://www.bezcigaret.cz/
Když lidi věří vědcům a doktorům, zamyslete se: Nikdy nebylo vědecky dokázána souvislost mezi kouřením a rakovinou. Zato bylo vědecky dokázáno, že výfukové plyny z naftových motorů způsobují rakovinu. Tak a včil mudruj.:-))K těm chemikáliím- že jsou ve většině jídla, to má být asi v pořádku, a nově nastavený "normál", že.
Rakovina je nepodstatna. Do restaurace jde clovek na jidlo a chce si ho vychutnat, ne cuchat smrad kouricich prasat.
Potiz je, ze zde se kdejaky zahuleny pajzl nazyva honosne "restaurace". Takze zmenit vetsinu nazvu na putyka/nalevna/vycep/kurarna a je po problemu. Nazev restaurace ponechat na skutecne restaurace, nekuracke.
To je jiná, je to věc majitelů restaurace.Ale ono se to vyvrbí: v celé Evropě jde protikuřácká tsunami. Proč zrovna "kouřící prasata": podívej se na starší filmy, a zjistíš, že cigareta patřila k životu dlouhá desetiletí, v celém světě. Jestli je rakovina nepodstatná, tak proč se s tím doktoři ohánějí jak vítěznou fanglí, na kouření ve své bezradnosti svádějí kdejakou nemoc, a pacientů se ptají, jestli kouří? Dospěje to tak daleko, že kuřáky přestanou ošetřovat, když už se tak pečlivě a nákladně (za peníze veřejnosti)věnují narkomanům? Kouřila jsem asi 5 let,teď zhruba 30 let nekouřím, ale jsem tolerantní člověk, proto nemám ráda extrémní odsudky: kuřáci žijí za svoje, narkomani za naše. Trochu nadhledu to chce.
prasata to jsou protože stejně jako když si někdo záměrně prdne nejlépe ještě nějaký dobrý mix, tak smrdí, proto prasata a tito navíc smrdí ještě více a zdravotně nebezpečněji a obvykle i déle
nechápu jaké jiné označení než prase by se mělo pro kuřáky, kteří kouří v přítomnosti jiných osob (i na metry daleko, ten kouř má extrémní vlezlost)
Kdyz pujdeme jeste vice do historie, tak co cemu dnes rikame WC bylo drive realizovano tak, ze h.... padala primo na ulici. Tehdy se nad tim take nikdo nepohorsoval. To je zkratka vyvoj.
Ja take netvrdim at nadale neexistuji bary/nalevny/vycepy kde bude neprodysne zahuleno k zalknuti. Stale ale nechapu proc kdyz se neco jmenuje "restaurace" a podava se tam jidlo, tak se k tomu ma kourit (kydat hnuj apod.). Ostatne tohle by snad mohl pochopit i majitel, treba by zjistil ze misto peti lidi co mu tam vypije par piv a k tomu vykouri krabicku DONESENYCH cigaret tam prijde deset lidi co si da jidlo. Pokud ovsem zmena kuracka->nekuracka restaurace znamena ze se vse zdrazi 3x, tak se pak nelze divit vysledku "lide tam nechodi" :-)
I na Slovensku jsou kuracke restaurace, pokud jsou oddeleny tak ze tim prostorem nemusite vubec projit. Jednu takovou jsem videl, kuracka cast byla uplne na konci oddelena asi metr dlouhou "prestupni komorou" s dvema dvermi :-)
možná tak existence takového blba jako jsi ty nebyla vědecky dokázana,chemie v jídle na tomto serveru vadí imho docela dost návštěvníkům a výfukové plyny samozřejmě vadí také mnohým, jenže ani u dálnice nesmrdí tak strašně jako kuřák, snad někdy za inverze se to dá trochu srovnat někde na smíchově..
auto slouží i k něčemu jinému (a proti omezování zbytečného provozu já nic nemám), kouření k ničemu rozumnému neslouží