Já osobně jako kuřák bych kouření v restauracích klidně zakázala, popř. vytvořila zcela oddělené kuřácké oddělení. Většina restaurací se skládá z více prostor, takže si myslím, že by to neměl být problém (ale často je :D). To ale platí jen pro restaurace jako takové, kam se chodí za účelem jídla. Jestliže jdu do baru za účelem konzumace právem povolených drog společně s přáteli, tak chci mít možnost si zapálit při pití piva. Samozřejmě by měli existovat i nekuřácké bary, aby nekuřáci, kterým to vadí a bojí se o své zdraví měli možnost taky někam zajít. Pro mě je jít do baru na drink a nekouřit asi jako jít na diskotéku a nepít :D
Krtku, toť moudrý názor hodný dospělého jedince. No a protože moudré názory bývají pravidelně oslyšeny, tak nelze vyloučit, že nám nekuřáčtí militanti vnutí nekouřit zouplna všude.
*
No a pak nastoupí protialkoholičtí militanti - alkohol devastuje osobnost a nutí ubohá dítka alkoholiků chodit žebrotou, což obé u tabakismu kupodivu nehrozí a o to je alkohol horší - a v putykách bude prohibice. Leda před hospodou na kuřáckém plácku si budete moci loknout z vlastního
*
A pak zakážou v hospodách bůček - obezita škodí - a čokoládu, neboť je prý taky návyková a tloustne se po ní ... a smažené, neboť jest karcinogenní ... a CocaColu, protože se po ní tloustne taky - vlastně CocaColu ne, ta firma zákonodárce hravě uplatí :-)
*
Neboť vše pro zdraví! A hospody zkrachují, protože proč do nich pak chodit ...