Názor k článku Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality od Jiří - Zelený čaj v sáčku může teoreticky být i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2018 7:49

    Jiří

    Zelený čaj v sáčku může teoreticky být i dobrý – ale jen pár dní po výrobě, než prachový čaj v sáčku vyčichne. Když něco leží rok v supermarketu (a pak rok doma v kredenci), je to hrůza. Naši předkové byli chytřejší, když dávali přednost černému čaji, protože středověké karavany nedokázaly přinést zelený čaj do Evropy dost rychle. Dnes se chybějící chuť vyčichlého čaje nahrazuje různými příchutěmi (pro milovníka čaje příšernými). Já jsem začal nakupovat čaj v jedné čajovně, kde u každého čaje uvádějí datum sklizně a zelené čaje mají v lednici. Má to jedinou nevýhodu – čaje z různých Oxalisů mi už prostě nechutnají. (Kdysi jsem se v Oxalisu na otázku „co máte z letošní sklizně?“ dočkal odpovědi „já nevím“.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).