Instatní kávy jsem ochutnal snad všechny, které se dají na trhu koupit (v rámci různých návštěv atd.). Platí jednoduché pravidlo. Nebrat, protože jsou naprosto odporné. Zlatě turek, z nejlacinější robusty, i ten je snad lepší.
BTW: Stát by měl zadotovat nákup nejlevnějších espresso machines, aby lidi nebyli tak zdegenerovaní.
Ten „turek“ by nebyl tak špatný, kdyby se dodržovaly 4 zásady: 1. Nedělat ho z té nejlevnější směsi „standard“. 2. Kávu namlít až před vařením. 3. Nezalívat kávu vroucí vodou, ale vodou ochlazenou na max. 94 °C. 4. Nejpozději po čtyřech minutách slít, po té době se z lógru už louhují jen trpké fujtajbly.
A pro dobrou kávu není třeba kupovat mašiny na espresso. Doporučuji podívat se na piccoloneexistuje.cz na levné a dobré varianty – French press, bialetka (moka konvička), Aeropress atd.
Naprostý souhlas, Jiří, Vámi popsaná metoda přípravy přes French press je jedna z nejlepších. Pokud máte rád stránku Piccolo neexistuje, tak Vás může zaujmout i naše služba, která kvalitní výběrovou kávu přiváží až domů a pokaždé jsou v ní tři jiné balíčky z těch nelepších českých pražíren. ;-) Koukněte se na naše stránky, třeba Vás zaujmeme pro vlastní potřebu nebo jako dárek. :-)