Asi před třemi lety jsem pracovala pár měsíců v Bille, v lahůdkách. Kdysi dávno jsem pracovala v obchodě (i na pultovce s lahůdkami) a ta práce mě bavila. Tohle byl jakýsi přivýdělek k důchodu. Zhrozila jsem se, kolik se denně vyhazovalo potravin jen na našem úseku a u pečiva!!
Žádné zlevnění před koncem prodejní doby! Jednodušší je to vyhodit!
Navíc uzeniny se úplně nesmyslně "servírují" před oči zákazníků tak, že z každého plátku kus vyčnívá. Když si koupíte 20 deka salámu nebo šunky, máte část každého kolečka "unavenou". Ráno se většina zbylého vyhodí, protože minimálně vizuálně neodpovídá požadavkům.
Za týden jsou to kila a kila! A nejde jen o měkké salámy.
Zarazilo mě i množství umělohmotného odpadu - obalů (nádob) ode všech pomazánek, salátů, zavináčů, atd., atd. Všechno, co bylo dřív k několikerému použití (např. z nerez plechu), se dnes vyhazuje. Většina párků, klobásy, špekáčky, .... přijdou v silnějších jednorázových UH obalech. A tak by se dalo pokračovat. Ten "papír", do kterého se např. uzeniny balí, je taky diskutabilní. Jaký to má význam, že má oddělitelné vrstvy?!! Všechno to je jen pro reklamu a další zviditelnění!!! Když si přinesu domů šunku v téhle příšernosti, musím ji co nejdřív spotřebovat nebo přendat, aby se nezapařila. A to kupuji jen nejvyšší kvalitu s co nejmíň vodou! Kde zmizel tzv. voskovaný papír? S tím by asi příroda takový problém neměla.