Názor k článku Chcete odlišit chléb z žitného kvásku? Šance by tu byla od Kalka - A co chleba z živého kvásku nevyráběného třístupňovou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2014 15:10

    Kalka (neregistrovaný)

    A co chleba z živého kvásku nevyráběného třístupňovou metodou, ten by se kváskovým nemohl nazývat? Mezi třístupňově vedeným kvasem a stabilizovaným polotovarem není poctivý kvasový chléb? Malá řemeslná pekárna prakticky ani nemá kapacitu ani důvod k udržování opravdu třístupnového kvasu podle českých učebnic, to bylo fungovalo/mělo smysl spíše u větších spíše pekáren za minulého reežimu (ne každý třikrát omlazený kvas se dá považovat za "třístupňově vedený")... A co kvas pšeničný, pšenično-špaldový a další, ty jsou méněcenné?:)
    Jsem pro informování spotřebitele, ovšem regulace některých věcí "od stolu" nebo na základě zkušeností z malého českého rybníčku je někdy spíš na škodu, až se pak obávám... Přesto díky za přínosný článek i s vypíchnutím odlišností výroby chleba při řemeslné výrobě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).