Názor k článku Chcete potraviny bez éček? Nové logo usnadní hledání od Pavel - Ale i naše babičky používaly ěčka, jen se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2011 7:27

    Pavel (neregistrovaný)

    Ale i naše babičky používaly ěčka, jen se to tenkrát tak neznačilo. Moje babička barvila rýži kari kořením, kde ta žlutá barva je kukurmin, E100, do omáček se i pro barvu přidávala paprika (taky to má své éčko), barvilo se i karamelem (další éčko), víno se konzervovalo kysličníkem siřičitým (éčko), do kompotů se přidávala šťáva z citrónu (což je směs hned několika éček) aby nehnědly, atd. atd.

    Drtivá většina těch strašně nebezpečných éček se používá v potravinách už odnepaměti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).