Hlavní navigace

Chcete přestav kouřit? Vytočte číslo!

24. 6. 2010

Sdílet

Přestože podle průzkumů si téměř 80 procent dospělých kuřáků přeje s kouřením skoncovat, málokomu z nich se to podaří. Bez účinné pomoci znamenají takové pokusy z 98 procent pravděpodobný neúspěch. Přitom hlavním původcem zdravotních potíží a předčasných úmrtí jsou v současné době takzvaná civilizační onemocnění. Jsou to většinou chronické nemoci, při jejichž vzniku hraje roli více faktorů. Důležitou úlohu obvykle sehrává životní styl, jehož vhodnou úpravou lze riziko onemocnění snížit. A…

Přestože podle průzkumů si téměř 80 procent dospělých kuřáků přeje s kouřením skoncovat, málokomu z nich se to podaří. Bez účinné pomoci znamenají takové pokusy z 98 procent pravděpodobný neúspěch.

Přitom hlavním původcem zdravotních potíží a předčasných úmrtí jsou v současné době takzvaná civilizační onemocnění. Jsou to většinou chronické nemoci, při jejichž vzniku hraje roli více faktorů. Důležitou úlohu obvykle sehrává životní styl, jehož vhodnou úpravou lze riziko onemocnění snížit. A jednoznačně největším rizikovým faktorem, kterému se dá předcházet, je kouření.

Fórum: Ceny cigaret se zvednou, ubude proto kuřáků?

Ministerstvo financí navrhuje další zvýšení sazeb spotřební daně z tabákových výrobků. Myslíte si, že to povede ke snížení spotřeby cigaret? Zapojte se do diskuse.

V dnešní době se pro zanechání kouření rozhoduje stále více lidí. Pro většinu kuřáků je to zásadní rozhodnutí a období odvykání pro ně není lehké. Pro úspěch jsou zásadní dvě věci, a to vlastní rozhodnutí a dostatek informací, které využijí, dostaví-li se abstinenční příznaky či jiné komplikace.

Pomoc lidem, kteří se rozhodli zanechat kouření, je v dnešní době opravdu na dosah každému.

Stačí vytočit číslo 844 600 500 Linky pro odvykání kouření.

Odborní konzultanti odpovídají na dotazy volajících každý pracovní den od 14 do 18 hodin a cena volání je ve výši místního hovorného z celé České republiky.

Zkusíte to?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).