Poslední dobou se roztrhnul pytel s podobně laděnými články. Pravdou je, že češi coby kávoví barbaři, takovou osvětu potřebují.
Sám jsem začal pít kávu teprve před rokem. Do té doby jsem přebíral názor, že je zdraví škodlivá. Přitom je opak pravdou, pokud se to nepřehání a dodrží se správná příprava.
Domam mám italský strojek na espresso GAGGIA, mlýnek BARATZA a kávu kupuji z lokální pražírny čerstvou. Do práce jsem si už nemohl dovolit tak drahou sestavu, jako máme doma, takže to vyhrál AEROPRESS. No a na dovolenou si bereme moka konvičku, na kteoru jsem narazil v místním antiku.
re:Jestli ono to neni tim, ze mnoho hospod, kavaren atd. kupuje tu nejlevnejsi kavu a ta je kysela.
musim nesouhlasit, i ta nejdrazsi kava se da zmrvit pri priprave a je jak stovik. Ale v clanku je asi myslena kyselost kavy prirozena-ovocna ta tam patri. Nicmene z moji zkusenosti - cesi maji radi kavu MENE kyselou, prazenou do tmava ne do svetla jako treba nemci.