Názor k článku Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva od Ahasver - To, co autor "naplácal" ve svém článku, je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2015 12:34

    Ahasver (neregistrovaný)

    To, co autor "naplácal" ve svém článku, je nesourodý kompilát různých výkřiků a odkazů, vygooglovaných na netu, bez ladu a skladu. Spojuje i to, co spolu nesouvisí.

    Jsem chemik (VŠCHT Praha), praxe přes 23 let v oboru. Diskuse okolo nátěrů s obsahem PCB je téměř 25 let bezpředmětná, protože se od té doby tyto nátěry již nevyrábějí a řeší se maximálně "staré zátěže", kterých je naštěstí minimum. Největší riziko PCB je zejména v transformátorových olejích energetických zařízení, která jsou dosud v oběhu (např. dosud funkční transformátor).

    Zemědělství ve vztahu k cizorodým látkám (a případně i některým sporným genetickým modifikacím) má jiné, daleko důležitější problémy. Jenom je nesmí publikovat někdo, kdo netuší, o čem to je.

    Možná by Vitalia.cz měla příště zvážit, komu poskytuje prostor a zda si nekazí své dobré jméno autorským příspěvkem bez potřebné erudice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).