Ten aflatoxin se snad primárně v čerstvých "čili" nebo paprikách nevyskytuje. Pokud někde v Indii namelou plesnivé papriky a prodávají kontaminováné koření, tak tohle upozornění může být u každé potraviny. Viz nejčastěji spojované s arašídy.
Aflatoxin je produktem plísně Aspergillus flavus, která se může vyskytovat v každé nesprávně uložené potravině – chlebu, mléku, mase, ovoci, těstovinách, vločkách, i v konzervách. Používání potravin po záruční době, „ochrana ledničky před teplými potravinami“, dojídání zbytků několik dní po tepelné úpravě – to vše zvyšuje riziko konzumace bakteriálních a plísňových toxinů.
Howgh
Uvádzať obsah látok na 100 gramov chilli je síce fajn, no kto zje za deň viac ako 5 gramov čertstvej chilli papričky je skôr exot a masochista. Osobne mám pálivé rád, ale viac ako jednu papričku Habanera alebo Jolokie na posedenie nezjem. No a takú párgramovú morugu naraz skonzumije fakt len drsňák :-D https://youtu.be/A0GZ9-xib2c