Osobní zkušenost moje a mnohých dalších je ta, že pečivo ze zmraženého polotovaru je chutné pár hodin po vytažení z pece, má určitě po chemické a nutriční stránce shodné parametry s normálním pečivem, ale obecně platí, že hodně rychle tvrdne a druhý den už je dobré tak leda na strouhanku. Samozřejmě nutriční hodnoty zůstávají stejné, jenom přijdete o zuby.
Zde zase názor od jiných odborníků:
Nutriční hodnoty pečiva ze zmrazeného polotovaru jsou naprosto stejné jako u čerstvého pečiva. Pečivo se liší pouze obsahem vázané a volné vody, která je v mraženém pečivu ve formě malých krystalků, tak aby neporušila strukturu pečiva pro následný dopek. Na pohled vypadá také stejně a omezenou dobu po rozpečení je opravdu chutné a kupřavé, ale pak mnohem rychleji tvrdne. Podle výrobců by se mělo toto pečivo zkonzumovat do 24 hodin.
http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/vyvazena-strava/Nakup-zdraveho-peciva---jak-se-vyznat-v-nazvech__s638x7636.html
S tímto názorem naprosto souhlasím, s tím vaším bohužel ani náhodou.
tsd