Podnikatel.cz: Stravenky jsou mezi Čechy nejoblíbenějším benefitem. 70 % Čechů by v případě jejich hypotetického zrušení omezilo stravování v restauracích.
To by mělo za následek nižší útratu v restauracích v době oběda, která by klesla až o 59 %, informuje business server Podnikatel.cz. Celkově by se jednalo o více než 7 a půl miliardy korun. Vyplývá to z výzkumu společnost GfK Czech.
„Příjemci stravenek obědvají v restauracích o 53 % častěji, než lidé, kteří stravenky nedostávají,“ komentuje výsledky průzkumu Jaroslav Jíra, ředitel pro obchod a marketing GfK Czech, a dodává: „Příjemci stravenek navíc motivují k chození na obědy i lidi, kteří stravenky nedostávají. 18 % neuživatelů stravenek se při výběru restaurace rozhoduje podle toho, zda restaurace přijímá stravenky.“
Chodili byste na obědy do restaurací i bez stravenek?
Zdroj: Podnikatel.cz: ZRUŠENÍ STRAVENEK BY OHROZILO TRŽBY V RESTAURACÍCH
Ilustrační foto: agnetura SXC