a to už proto, že jsou ožehnuté, ale také proto, že to je jen předkrok k dalšímu ředění, šizení, schovávání a takovým těm dalším krokům, které čase postihnou vše, kde to nejde na první pohled vidět.. mě stačí, jak slabou skořápku mají vejce z velkovýkrmny v porovnání s domácím, jak jinak chutnají a jsou jinak zdravé...(např. uzdravovací odchřipkovač s medem, smetanou a skořicí si z polského vejce fakt neudělám, nemá skoro žádný efekt, zatímco z domácího nevařejného vejce funguje báječně) a ještě aby ani nebyly čerstvá ale už předžehnutá? toto může koupit jen blázen..
No já nevím, odchřipkovač ze syrového vajíčka by možná vyděsil nachlazení, ale mohl by mi pro změnu přivodit nějaký střevní problém. Já bcyh si klidně koupila i pasterované žloutky - třeba na zmrzlinu.
Co jsem zatím ochutnala míchaná vajíčka z tekutých, chutnají úplně normálně, pokud nechceme šizené výrobky, je potřeba se jim vyhýbat, v tomhle podvod nevidím:)
nikdy jsem z dobře vyklepnutého (neomývám, nic mi nikam tedy nekape a klepnu tak, že po skořápce mi to nestéká do mísy) a ihned zkonzumovaného čerstvého vejce (většinou domácí nebo některá bio) neměl střevní problém, problém vidím spíše, pokud do obsahu spadne pokaděná skořápka a nechájí se tam namnožit bakterie.. je ale fakt, že některá vejce (konkrétně z Lidlu (nedávná i dřívejší zkušenost), některá tuším od Schuberta z billy (cca rok a půl stará zkušenost) a asi i z Kauflandu (to už je hodně dávno, tak 2 roky) už po čuchu a vizuálnu poznám (ne značky od sebe, ale jako celou množinu) a i odmítám konzumovat (a to i vařená), trochu lepší ale ne o moc byly z tesca (cca půl roku stará zkušenost), vůbec nejlepší z hypersuper byla některá bio vejce, ale např. v tescu se pak i tato zhoršila (cca 5 let stará zkušenost), žádná ani bio však nemohou konkurovat domácím vejcím, ty jsou prostě delikatesa plná živin