Názor k článku Čím nahradit rizikové mastné kyseliny? Neměňte bůček za rakvičku od Ivan - "Příjem nasycených mastných kyselin zvýšený o pět procent...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2017 21:36

    Ivan (neregistrovaný)

    "Příjem nasycených mastných kyselin zvýšený o pět procent vede ke zvýšení rizika ischemické choroby srdeční o celých dvacet pět procent. Snížení příjmu nasycených mastných kyselin ve stravě o pouhé jedno procento pak riziko ischemické choroby srdeční v následujících cca pětadvaceti letech o čtyři až osm procent snižuje"

    Tedy budu žrát o pět procent víc a tím se dostanu s rizikem na +25 %. Pak to snížím zpět na původní hodnotu a dostanu se s rizikem na +25-5*8 = -15 %.
    Gratuluji autorovi ke geniálnímu způsobu léčby ischemické choroby srdeční :-)

    Naštěstí není vůbec třeba nějak zásadně omezovat příjem mastných kyselin, ischemická choroba srdeční je v první řadě způsobena chronickým zánětem žil ze zcela jiných příčin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).