Kocovinu nezpůsobuje barva nápoje, ale zejména nekvalitní původní kvas, nekvalitní destilační proces, nevhodné příměsi, na to každý uživatel alkoholu musí dojít byť empiricky. Kvalitního dominikánského rumu barvy tmavé můžete vypít mnoho, stejně tak kvalitní 3x destilované whiskey z dubových sudů opět barvy tmavé a další den kocovinu mít nebudete. Kocovinu naopak zaručeně mít budete z levné tuzemské vodky opticky průzračné.
Vyprošťovák ve formě piva po ránu pomáhá proto kocovině zaručeně, je to proto že organismus přednostně začne odbourávat nový alkohol a likvidaci nepříjemných následků konzumace alkoholu zpomalí a rozloží do delšího časového období.
Nic takového jako "jednotka alkoholu" neexistuje, normální lidé používají jednotky SI a alkohol měří v litrech nebo kilogramech a jejich násobcích.
taxe autorovi nepošklebujete, čtete to tady zadarmo a dobrovolně, a složenky je třeba platit každý měsíc ....
jinak "jednotka alkoholu" existuje, je to britská specialita a značí přepočet na 10ml (8gr) čistého alkoholu. usa, kanada, klokánie a new zealand používají pro to termín "standard drink".
Normalni clovek take dokaze interpretovat text v zajmu doplneni novych informaci a ne za ucelem hledani chyb za kazdou cenu. Nikde se tam napr. nerika, ze miru kocoviny urcuje primo barva... Vy mimochodem take neberete ohled na fakta, ktera jdou proti vasim tvrzenim - napr. ze ten vyprostovak prodlouzi dobu odbouravani alkoholu a tim i dobu kocoviny apod.... Mimochodem, kratkodobe funguje ne proto, co pisete, ale proto, ze znovu nastartuje produkci enzymu pro stepeni dlouhych alkoholovych retezcu, ktere v tele zustavaji delsi dobu a zpusobuji typicke projevy kocoviny (bolest hlavy atd.).
Cituji titulek Čím tmavší alkohol, tím těžší kocovina ;-)
Vyprošťovák nefunguje na principu generování enzymů, to jste mimo, kocovina totiž probíhá hlavně v době kdy je hladina alkoholu a acetaldehydu již nízká a tělo se zabývá likvidací acetátu a jeho metabolitů a to je pravá příčina kocoviny. Celkovou dobu to prodlužuje, to se shodujeme.