Je fakt, že naše chemikářka na střední, nám říkala něco podobného - tedy když je jediným cílem se pouze opít, tak je nejlepší čistý líh, pokud možno bez obsahu cukrů (což vylučuje i vodku).
Jenže kdo se chce pitím alkoholu pouze opít? Možná tak puberťáci, pro které je alkohol něčím zakázaným a tak se řídí tím "co nejvíc voltů, za co nejméně peněz". Pak pijí různé krabčáky nebo nejlevnější destiláty z nejhorší (pro potravinářské účely ještě povolené) kvality lihu, chemicky ovoněné, obarvené a ochucené, tam se nelze kocovině divit.
Normální dospělý člověk, pokud není alkoholik, tak když už pije, tak to, co mu chutná, ať už je to kvasný nápoj (pivo, víno), destilát nebo nějaké míchané nápoje a těžko asi bude pít líh bez příchutě z lékárny (vodka už není ono, protože obsahuje cukr, který se na kocovině také podílí), jen proto, že se snadno a rychle opije.
Z toho nemnoha testování na vlastní osobě mohu potvrdit, že na kvalitě skutečně výrazně záleží. Když jsme byli s kamarády v Mexiku, tak jsme skoro každý večer ve čtyřech vypili litrovku zlaté (a myšleno skutečné zlaté, ne bílé obarvené karamelem, jak se prodává u nás) tequilly a nikoho z nás ráno hlava nebolela. Pak jsme si na jeden výlet koupili v Kauflandu nápoj s názvem "Olé" :) a přestože ho byla polovina, ráno jsme měli všichni hlavu jak střep.