Pohled z okna tomu sice zatím nenasvědčuje, kvapem se ale blíží letní sezona. Ta vylepší také nabídku káv na nápojových lístcích nejedné kavárny nebo restaurace. Přibude minimálně káva frappé, nebo různé varianty ledových káv se zmrzlinou i bez, a ledového cappuccina, případně ochuceného speciálními sirupy. Informuje o tom server Podnikatel.cz
Pro přípravu ledových káv je potřeba správné vybavení. Pro přípravu ledu na ledovou kávu je podle Jiřího Jandáka, vedoucího Università del caffè della Repubblica Ceca, a baristy Tomáše Komberce mixér s tyčkou (tzv. řecký nebo také šejkr mixér) mnohem lepší než mixér nožový. Tyčové mixéry se prodávají nejen pro profesionály a profi použití v kavárnách nebo restauracích, ale existují také jednoduché (a často levnější) mixéry pro domácí použití – s těmi si při troše šikovnosti a cviku může ledovou kávu připravit každý.