Ten světlýk by se měl chvíli vařit (minutku, dvě) .Navíc to zajistí i bakteriální čistotu. Já někdy (když kapu více dní po sobě) vyplachuji i nádobku na tento roztok vařící vodou). Problémem může být vodní kámen, doporučuji filtrovanou vodu, nebo o to uváženěnjší slévání které popisuji dále.
Koncentraci ať si každý odzkouší sám (já dávám asi lžičku až tři na méně než půl hrnku vody).
A cedit to přes plátenko je také blbost. Prostě to nechte vychladnout, ono to spadne a vy pak odlejete potřebné množství (například do skleničky co k ní máte kapátko) s tím že prostě tu spodní polovinu (nebo méně) vylejete. Pokud by zůstalo něco plavat na povrchu, což se mi ještě nestalo, můžete tekutinu nabrat přímo kapátkem z prostředka kde je bez nečistot (a klidně si naplnit lahvičku pro daný den).