Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo od IZD - Možná je náš problém, že si nikdo nevšiml,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2017 12:21

    IZD (neregistrovaný)

    Možná je náš problém, že si nikdo nevšiml, že autor vysvětluje nárůst cen másla tím, že mlíko zlevnilo:

    "Zdánlivě malé poklesy cen přitom získávají vyšší váhu na základě toho, co již bylo napsáno – totiž že k výrobě másla je třeba mnoha litrů mléka, takže z desetin procent jsou pak jednotky procent – a to se již v cenách másla projeví."

    A takhle nás oblbujou furt ;-)

  • 20. 6. 2017 12:37

    Doc (neregistrovaný)

    No to dá rozum, ne? Drahé mléko má hned 82% tuku a hned je z něho lusknutím prstů kostka másla, tak stačí málo...jakmile je lehčí na ceně, tak je lehčí na všem, musí se ho použít více a je to náročnější na výrobu. :D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).