Názor k článku Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte od Wisp - Velká část ceny, kterou platíte v restauraci, není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2014 22:01

    Wisp (neregistrovaný)

    Velká část ceny, kterou platíte v restauraci, není za jídlo, ale za servis (obsluha, mytí nádobí, energie a další. A ten u poloviční porce není poloviční. Přesně jak jste napsal - kuchař bere celou výplatu, ne poloviční, i pokud připravuje poloviční porce, energie se na to spotřrebuje také přibližně stejně, Nádobí k umytí je stejně, číšník ji musí přinést stejně jako celou porci. Není to jako rozdíl mezi nákupem jednoho nebo dvou rohlíků v obchodě.

    A co se týče porcí, rozhodně nejsou všude stejné, ať se jim říká celé nebo poloviční. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).