Selekce zrna od plev je z velké části na zákazníkovi samotném. Zásadně nechodím tam, kde jsem se se zlou potázala (ať již nepříjemná obsluha nebo hnusné jídlo). Takový podnik přijde o zákazníky, kteří jdou o dům dál. A přirozeně by zanikl. Ovšem je tu silně zastoupená jemně řečeno skupina lidí, kteří chtějí co nejvíce jídla za co nejméně peněz. To je důvod, proč budeme zakopávat o hnusné podniky. Takže než se snažit něco násilím měnit nebo diskutovat, je lepší držet se své oblíbené restaurace a podporovat ji - dýšky, opakovanými návštěvami, referencí, zmínkou u známých. Hodně cestuji po středních Čechách a v každém z navštívených míst mám svoji restauraci-stálici. Vidím v tom jistotu pro obě strany. A zbylé podniky, nechť si drží svoji klientelu (a úroveň dle toho), nebo přirozeně zaniknou. Smrt guláši s kečupem, howgh :-)
> ...skupina lidí, kteří chtějí co nejvíce jídla za co nejméně peněz. To je důvod, proč budeme zakopávat o hnusné podniky.
Koncept "snez, co muzes" v zahranici neni neobvykly, u nas jej lze nalezt ojedinele a to bud v podobe predrazenych bufetu, par prikladu je tady:
http://www.restaurant-guide.cz/restaurace-snez-kolik-muzes.html
nebo v nekterych levnych vegetarianskych restauracich (napr. Govinda). O hnus vsak rozhodne nejde, prave naopak. A navic bez koure a alkoholu a casto s vodou na stole zdarma.