co je v cizine zdarma...
V Recku jsem dostal po jidle Ouzo, v Bavorsku k jidlu maly zeleninovy salat, v Italii kopecek zmrzliny a potom k lahvy Martini pistacie, v Rakousku amuse bouche, v Anglii vodu, ve Francii pecivo...
Jooooooooooooo, k ty svetovy dokonalosti nam chybi jen ten hlavni chod zdarma, aby paraziti jako autor clanku byli konecne spokojeni.
Hm, v Tokiu (coz je ponekud nakladnejsi mesto nez Praha a cela CR) jsem mel obed za 500 JPY (~ 100 Kc) a to byla v cene neomezena konzumace piti.
Tyhle zvasty ze za 75 Kc je to tady neco superlevneho me vzdy rozesmeji. Lahev vina za 30 EUR ... v Evrope na zapad od nas byva bezne, ze cena lahve vina v restauraraci je cca dvojnasobek oproti bezne prodejni cene. Tady je to casto ctyrnasobek (pritom do gastronomie se dodava s cenou o cca 30% nizsi nez v obchode), o vyberu nemluve.
Ale vždyť je to v Česku normální. Restaurace k ničemu, ale kdokoli cokoli řekne, tak uráží podnikatele.
O nekvalitě jídla, o předraženosti, zakouřenosti, obsluze, atd. se nemluví – zato se mluví o tom, že by zákazník měl platit co nejvíce a bez reptání.
Prostě podnikatel je nedotknutelné slovo. Kritizovat se nesmí.
Já si restaurace užívám už jen v zahraničí. A v pár vybraných českých.