No, právě ta unifikace dělá podle mne to "europivo" "europivem" (byť se snaží autor říct, že ten termín není správný, ale asi každý ví, e se pod tím myslí právě ta unifikace. Radegast byl rozhodně velmi kvalitní osobité pivo, ale časy se bohužel mění. Dnes už je jen kvalitní.
Můj pohled je: Když všechna piva chutnají stejně, nejsou pro mne zajímavá a nemá tudíž pro mne cenu zamýšlet se nad jejich kvalitou, ale je to můj názor. Pamatuji ještě doby, když jsem si dal v Havířově v Kosmosu Ostravar, v Tiskárně Radka a byla to jiná piva, ten rozdíl byl markantní. Dnes se vyrábí piva z chmelových extraktů, které jsou stejné. Pivo dělá dále voda, a jak může být Plzeň osobitá, když ji dělali svého času i v Polsku? Když vyrábíte obrovská množství piva, která pak ještě filtrujete a pasterizujete, vytrácí se z toho osobitost piva. Podle mne článek je pravdivý, ale mohl skončit úvodníkem :-)