V prvé řadě si myslím, že není radno kupovat chleba v obchoďáku, ale raději v nějaké prťavé večerce.
Chleba nemá žádný obal, který by ho jednoznačně identifikoval. Když už ho jednou za čas v obchoďáku koupím chleba z obrovského sortimentu, tak zapomenu co je zač, než dorazím k pokladně. Když je druhý den nepoživatelný, tak je to pro mne už jen chleba z obchoďáku a nikoliv chleba z pekárny Honzy Nováka daný obchoďák zásobující.
Naopak prťavá večerka bere pečivo, od jednoho dvou pekařů a není tolik anonymní. Tam zákazník hned prodavači vlepí, že to pečivo bylo strašné. Pekař se buď zlepší, nebo je nahrazen. U pultového prodeje se mne navíc prodavačka ptá, jaký chleba chci a už je znám i podle názvu. Navíc zde není problém koupit půlku, či i čtvrtku chleba, takže není důvod skladovat.