Názor k článku Test chlebů – už druhý den jsou některé na vyhození od k. - nejlepší je udělat si, nebo od někoho dostat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2012 17:22

    k. (neregistrovaný)

    nejlepší je udělat si, nebo od někoho dostat žitný kvásek, pak už stačí jen vychytat poměry mouky a tekutin, není tak složité, a když člověk peče často, nemusí ani těsto už přikrmovat droždím, protože je kvásek dost silný. stačí jen pohledat na netu :-)

    jinak např. baj vočko
    Suroviny:
    500 g kvásku
    - 170g mateřského kvásku
    - 165g vody (někdy trochu víc)
    - 165g žitné celozrnné mouky
    nechat vykvasit přes noc

    100g vody
    90g mléka
    550 g mouky
    - 250g hladké pšeničné
    - 150g chlebové pšeničné
    - 150g chlebové žitné

    sůl, kmín

    plus trocha droždí (5-10g, podle síly kvásku)

    chleba je poživatelný celý týden, většinou ani neplesniví, byť na konci už děláme např. topinky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).