Názor k článku Test chlebů – už druhý den jsou některé na vyhození od Kralovak - Je chvalyhodne, ze se podobnymi testy vubec nekdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2012 0:15

    Kralovak (neregistrovaný)

    Je chvalyhodne, ze se podobnymi testy vubec nekdo zabyva a zverejnuje je, i presto, ze takove "testovani" neni uplne objektivni (prilis vysoka teplota, nevhodne skladovani atd.). Bylo na case. Nicmene, domnivam se, ze by bylo jeste uzitecnejsi se zamerit na slozeni peciva (i ostatnich potravin, samozrejme), protoze to je to, co by nas skutecne melo zajimat. Myslim, ze neni tak dulezite, aby chleb vydrzel cerstvy tyden. To nikdo z nas opravdu nepotrebuje. Kdyz vydrzi 2-3 dny, ale bude to skutecne jedle, nemam namitek. Odmitam ale pojidat industrialni a agrikulturni, chemicky osetreny odpad, ktery je prezentovan coby potravina. Zda se neuveritelne, ze v dnesni dobe vsudypritomneho interntetu a tedy bezedneho zdroje informaci, a take v dobe, kdy vyrobci jsou povinni zverejnit slozeni, vetsina lidi stale jeste netusi co takove pecivo obsahuje. Krome dlouhe rady chemikalii, je to i napr. "zlepsovadlo", jak jej pekari nazyvaji, neboli l-cystein (E920). Latka bezne pouzivana pri vyrobe peciva, specialne koblih, kolacu, satecku a jineho sladkeho peciva a siroke skaly dalsich. Snadno si vyhledate, ktere pekarny a v jakych vyrobcih tuto hruzu pouzivaji (jedna se o kachni peri, praseci stetiny, ale hlavne ve velke vetsine o lidske vlasy rozpustene hydrolyzou a pridavane do peciva za ucelem zvyseni elasticity a prodlouzeni trvanlivosti. Tyto lidske vlasy pochazeji prevazne z Ciny, kde jsou rutinne za timto ucelem vykupovany).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).