V prvé řadě si myslím, že není radno kupovat chleba v obchoďáku, ale raději v nějaké prťavé večerce.
Chleba nemá žádný obal, který by ho jednoznačně identifikoval. Když už ho jednou za čas v obchoďáku koupím chleba z obrovského sortimentu, tak zapomenu co je zač, než dorazím k pokladně. Když je druhý den nepoživatelný, tak je to pro mne už jen chleba z obchoďáku a nikoliv chleba z pekárny Honzy Nováka daný obchoďák zásobující.
Naopak prťavá večerka bere pečivo, od jednoho dvou pekařů a není tolik anonymní. Tam zákazník hned prodavači vlepí, že to pečivo bylo strašné. Pekař se buď zlepší, nebo je nahrazen. U pultového prodeje se mne navíc prodavačka ptá, jaký chleba chci a už je znám i podle názvu. Navíc zde není problém koupit půlku, či i čtvrtku chleba, takže není důvod skladovat.
Proč by v prťavé večerce měli mít kvalitnější chleba? V lepším případě nakupují zboží v Makru, v horším ve stejných supermarketech. Valná většina stejně nic nepozná nebo jí to je jedno.
Sázel bych snad možná na lokální pekařství a to ještě zcela výjimečně. Hokynářství fakt ne.
Asi zalezi jak kde. U nas na vesnici si zenska domlouva primo pekarstvi, ktere ji zavazi, lide si mohou vybrat od dvou pekaru,jeden cas jsem zminoval dalsi alternativu apod.
A ve meste u prace maji v reznictvi take chleb z ruznych mensich pekaren, vyborne kousky, stejne jako zdejsi mensi pekarna apod.
A kdyz je nejhur a doma nic neni, tak tam ta pekarna a ingredience do ni je, jen ten kvasek bohuzel ne-e.
A tato informace prave chybela ve Vasem prvnim prispevku. Jak jsem si tam precetl, ze je lespi koupit chleb ve vecerce nez v marketu, tak se me vybavili vsechny ty vietnamske vecerky po okoli, jejichz majitele nakupuji bud v makru nebo v nedalekem supermarketu. Pecivo je tam gumove a nevabne jiz v okamziku nakupu.