Musím se zastat odvážné experimentátorky. Místo, abychom udělali stávku proti odpadkům a jedům prodávajícím se jako potraviny, z čeho máme všichni jen civilizační choroby a nadváhy, nebo vyhlásili státem uznaný den bez nákupů v hypermarketech, tj. za kvalitnější potraviny (a jak rychle by změnili svou politiku, chicht), tak se tu radši hojně hořekuje nad udanou teplotou místnosti 25°C - předpokládám především všichni kdož máte vyšší tlak, či nadváhu ze špatných potravin.
Experimentátorka má jistě sušší byt, když by musela krájet chleby po pár dnech mačetou. To opravdu nevíte, že plíseň vzniká z vlhkosti a ne z tepla? A že naopak je pro život plísní lepší poměr vlhko-zima, než vlhko-teplo? Pokud opravdu ne, zeptejte se pekařů, potravinářů a stavařů. Každý Vám řekne "proti plísni jedině topit a účinně větrat".
P.S. Na vsích byl vždycky standard péct větší pecen chleba a takový vydržel cca 14 dní a bez potřeby mačety či pilek, protože v každé chalupě bylo trochu vlhko, ale topilo se a to i v létě (ve sporáku), takže chléb neplesnivěl.