Názor k článku Co se tvrdí o kažení potravin a není to pravda od Miloslav Ponkrác - Buďme přesní. Po nadojení mléka má v sobě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2015 15:08

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Buďme přesní. Po nadojení mléka má v sobě mléko vlastní antibakteriální látky, které v něm hubí baktérie. Ona ta příroda na ta telátka taky torchu myslí, a není tak hloupá.

    Takže po nadojení mléka se v něm samo o sobě snižuje počet baktérií po nějakou dobu. Proto pít nepřevařené mléko od zdravé krávy krátce po nadojení je stejně bezrizikové jako převařené mléko.

    Po nějaké době, kdy přestanou antibaktieriální látky působit začnou působit baktérie mléčného kysání, které rozkládají mléčný cuk laktózu na kyselinu mléčnou. Tím se snižuje pH (tedy mléko získává kyselou chuť) a následkem toho se srazí bílkoviny, tak jak to bílkoviny v kyselém prostředí dělají.

    V další fázi se pak rozmnoží v mléce plísně a kvasinky, které se živí kyselinou mléčnou a tím mléko opět ztrácí kyselost a získává mizením kyseliny mléčně zásaditou reakci.

    A v poslední fázi začne mléko hnít. Nastupují hnilobné baktérie rozkládající bílkoviny.

    ssssssssss

    Tedy důvod, proč tepeleně ošetřené mléko nekysne je, že se zcela změní přirozený proces v mléce. Tedy se mléko chemicky totálně změní, i když se mlékárny kasají tím, že tepelné ošetření není chemie. Není, ale v důsledky má tepelné ošetření značné chemické změny v mléce i v jejích procesech.

    Baktérie, kvasinky, plísně působí podle toho, co v mléce je, a co tam najdou. Pokud dostanou jiné podmínky v mléce, rozmnoží se jiný druh baktérií, kvasinec a plísní. Tedy není to náhoda, ani náhodné znečištění, je to prostě přesně logický proces.

    Supermarkety vyžadují, aby každá potravina mohla být alespoň 2 roky skladována, a tak je třeba všechny potraviny zničit a zexkrementit. Mléko nevyjímaje, ovoce nevyjímaje, atd. A samozřejmě to má vliv. Věci o tom, jak je výsledné „mléko“ z mlékáren přírodní a nechemické jsou jen reklamní lži, aby lidé měli pocit, že jí/pijí zdravě. Jenom pocit, o ten v tržním prostředí jde, zničené zdraví už je každému jedno.

    Miloslav Ponkrác

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).