Názor k článku Co se tvrdí o kažení potravin a není to pravda od Miloslav Ponkrác - To ovšem záleží na významu „zdraví nebezopečný“. Mám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2015 15:25

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    To ovšem záleží na významu „zdraví nebezopečný“. Mám dojem, že věda se momentálně nachází v přechodné fázi, kdy vše označuje za bezpečné a popírá i nos mezi očima.

    Včera jsem se na wm magazínu (a také na zvědavci) dočetl, že radon je absolutně bezpečný, porotože se jedná o inertní plyn. Taktně bylo zamlčeno, že radon nemá žádný stabilní izotop, a tudíž se radioaktivně rozpadá za vniku alfa záření a polonia – obojí člověku škodí. Poloniem byl ostatně nedávno otráven i jeden prezident.

    A důvod? Protože autor byl kuřák, a hledal omluvu pro svou závislost, a tak lhal, až se hory zelenaly jen proto, aby mu vyšlo to co chtěl, totiž že kouření je absolutně neškodlivé kdykoli a v jakémkoli množství.

    Věda dnes falšuje závěry podle toho, co chce, aby jí vyšlo. Je schopna popřít i úmrtí a svést je na cokoli jiného, když se jí to hodí. A nabo naopak je schopna hodit úmrtí na to, co chce, aby bylo škodlivé.

    Ostatně i „naprostá bezpečnost očkování“, která vychází českým lékařům je také vědecké falzum.

    Tudíž realita je v tom, že „škodí zdraví“ používají vědci ve významu „jsou tak rozsáhlé zdravotní poškození, že už to nejde zatlouct“. A takto beru každý dnešní výzkum o neškodlivost, a bude nejspíše mnohem bližší pravdě.

    Nedávno jsem slyšel od amerického lékaře největší tajemství medicíny: „It's very hard to kill helathy person“. (Je strašně těžké zabít zdravého člověka.) A na toto se hřeší jak v medicíně, tak při výzkumech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).