A nebo vám Danone přidá do těchto výrobků baktérie získané z kachen či odvozené bůhvíjak – a to jen proto, že tyto baktérie déle vydrží požadavky na dlouhodobá skladování, a můžete mít problémy na druhou.
Následně Danone vydá dementi. Cudně přitom zamlčí, že v několika civilizovaných státech (tedy ne v Česku, kde korporace jsou vždy chráněny) dostaly obrovské pokuty v řádu desítel miliónů dolarů za klamání spotřebiteů. Plus se vyrojily hromadné žaloby.
Následně vtipně Danone poté, co milióny lidí snědli jejich výrobky, a tedy Danone rozšířilo tyto nelidské baktérie do miliónů lidí, začne argumentovat, že tytéž baktérie se našly i v lidech.
A když to najde jinak, zaplatí si reklamy a dementi, a prohlásí to za hoax. V Česku to projde, tady se lže a nikdo za to nepostihuje.
Takže ono zakysání úmyslné neznamená nutně bezpečné, protože výrobci potravin se řídí ziskem, nikoli bezpečností. Takže se obávám, že přirozené zakysání mléka doma je jediný bezpečný způsob. A klidně i přirozeným procesem, protože je dobře řízen látkami v mléce.