musim rict, ze jedinecne knedliky delala moje babicka. nadherne kynute, s velkyma kusama housky, s nadechem zlute od vajicek slepic co behaj po dvorku a co vic varene v pare.
vzdycky vzala veliky hrnec dala do nej vodu a pres vrch misto poklice vypnula platno, pak na to polozila knedlik a prikryla druhym velkym hrncem a takto na kamnech uvarila knedle. jelikoz byly nadychane jako uslehany snih krajela je silonovym vlascem, velikost knedliku byla jako krajic chleba (veka ne bochnik). takto cerstve uvareny, nakrajeny jeste kourici knedlik nam pokapala domacim medem z pampelisek a my se mohli utlouct jak to bylo vyborny.
jo a jako vrchol jeste davala do ty vody bylinky a koreni podle toho k cemu mely byt. kdyz bylo veprove nebo zebra davala do vody nastrouhany kren a libecek, ke kralikovi na smetane/zelenine davala tymian, k rajsky hrebicek a skorici. zkratka tem se dalo rikat knedliky.