Vlákno názorů k článku Co všechno obsahují „zdravé“ cereálie? Podívali jsme se na složení od SB - Ještě by mi mohl někdo vysvětlit (třeba i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2012 9:46

    SB (neregistrovaný)

    Ještě by mi mohl někdo vysvětlit (třeba i p. Čepelíková), proč se v článku i jinde používá výraz „cereálie“, který je anglického (amerického), příp. latinského původu, když existuje český výraz „obilniny“ se ZCELA stejným významem. Je to snahou vypadat zajímavěji? Vymyslela to snad marketingová hovada, stejně jako zaměnila „uhlovodíky“ (které by nikdo nežral) za „karbohydráty“ (které jsou tak báječné)? Tohle asi neokecáte.

  • 5. 4. 2012 13:44

    Mary (neregistrovaný)

    :-)))To je fakt, jak se cslovo cereálie zahnízdilo v češtině. S uhlovodíky nemůžu souhlasit: jsou to zastaralým názvem uhlovodany = karbohydráty, a jedná se jen o sacharidy. Možná se říká glycidy. Kdežto uhlovodíky jsou úplně všechny organické látky, obsahující atomy uhlíku a vodíku. Celá organická chemie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).