Názor k článku Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů od Viktor - Červenou čočku 250 g, loupanou, ještě lépe půlenou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2016 2:42

    Viktor (neregistrovaný)

    Červenou čočku 250 g, loupanou, ještě lépe půlenou ( a bio :-) ), ve wok pánvi na lehce, sklovitě osmahnuté cibuli krátce orestujeme a zalijeme vodou, lépe vývarem. Po cca 7. minutách do toho naházíme rozsekaná rajčata. Vodu ( vývar ), přiléváme dle toho, jak máme radi čočku " tvrdou - měkkou ". Tj 12 - 17 minut.

    Jakmile máme čočku " jak to mám já rád ", dáme do toho zakysanou smetanu nejvyšší tučnosti, která je k dostání a jarní cibulku. Poté max 20 sec. plotna !

    Přilepšení oblíbeným kořením se nabízí.

    A masová ( nemasová ) příloha také.

    Hezkou středu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).