Cukry jsou prakticky všude kolem nás, včetně hub, rýže, brambor a zeleniny a organismus je na ně dostatečně adaptován. To co škodí lidskému organismu není vlastní konzumace cukrů, ale především absence dostatečného množství pohybu a jiného výdeje energie a s tím související ukládání cukrů ve formě tuků v těle a následná obezita.
Vliv konzumace soli na na mrtvice a infarkty je lety tradovaný nesmysl, dokonce existují přímořské národy které se ve velkém futrují nasolenými mořskými živočichy a dožívají se vysokého věku. Vysoký vzniká většinou kvůli nemožnosti těla dostatečně zásobovat orgány kyslíkem, obvykle souvisí opět s obezitou a absencí dostatečného množství pohybu.
Tělo každý den zpracovává až půl kila různých druhů sacharidů z potravy, opravdu je adaptované dobře :-) Jednostranné přejídání samozřejmě není dobré, to se ale týká velkých dávek.
Diabetes má i další příčiny, například genetická predispozice a konzumace nekvalitních tuků, konzumace cukru to opravdu není.