Je pozdě, všichni už to ví, nemá to cenu.
V Německu a jiných vysvělých zemích se v Coca-Cola používá tradiční sacharóza, ta se používala v Coca-Cola mnoho desítek let od samého počátku a tato látka způsobuje charakteristickou chuť Coca-Cola, neboť je jí tam přibližně 11 %.
Náhražky glukózo-fruktózový sirup se používají jen a pouze kvůli láci, protože sacharóza se získává z drahé cukrové třtiny nebo cukrové řepy, naproti tomu gf-sirup se dá získat z levné kukuřice nebo pšenice. Tím značně utrpí i chuť nápoje, pochopitelně.
Závěr článku je vysloveně krystalická lež, je to právě nadmíra fruktózy, která způsobuje hlavní problémy konzumace cukru, jako třeba obezita, zvýšená produkce močoviny, inzulinová rezistence a další.
Zbývá dodat, že konkurence Pepsi-Cola v ČR přešli zpět z gf-sirupu na sacharózu, je to zhruba rok.