Názor k článku Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení od Miloslav Ponkrác - Ještě je třeba dodat, že slazení běžným cukrem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2017 23:41

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Ještě je třeba dodat, že slazení běžným cukrem má smysl jen pro čestvou kolu.

    Běžný cukr (sacharóza) se totiž v roztoku za přítomnosti kyselého prostředí kyseliny fosforečné (E338) hydrolyzuje (rozkládá) a vzniká tak v podstatě samovolně onen glukózo-fruktózový sirup (invertní cukr).

    Proto i hodně stará kola na konci lhůty spotřeby je v podstatě - přes slazení cukrem - na tom fakticky podobně, jako kdyby byla slazena sirupem.

    Takže pokud už pijete kolu, pijte pouze slazenou cukrem, a pouze nedávno vyrobenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).