Vlákno názorů k článku Co místo cukru? Coca-Cola mění vzhled i složení od Ivan Nový - ničí játra.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2017 17:16

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Samozřejmě. Nepřekvapuje mě článek, protože Petr Havel plodí články vždy lživé či polopravdivé, a nikdy jsem nečekal, že by snad napsal pravdivý či fundovaný článek. A ani nyní jsem nebyl zklamán. Petr Havel je zkrátka neznalec, a navíc ideolog, který přizpůsobuje články svému chtění namísto vědeckým výzkumům a pravdě. Dělá to soustavně, tudíž prostě berte Petra Havla jako generátora pohádek na dobrou noc, nic jiného.

    Tělo sice fruktózu v malém množství zpracovat umí, ale nečeká obrovské nálože fruktózy, které mu připravují potravinářské koncerny. A to proto, že fruktóza je pro jazyk nejsladší běžný cukr, takže proč by toho kapitalismus nevyužíval - navzdory tomu, že tělo je stavěné jinak.

    Zatímco glukózu umí zpracovat naprosto každá buňka lidského těla, a je to přirozené palivo pro tělo, fruktózu umí zpracovat jen játra (a pár dalších věcí) - a to jen v omezeném množství. V množství, které do těla pere potravinářský průmysl to dopadá tak, že část fruktózy játra zpracují, a zbytek pustí nezpracovaný do střev, kde živí různé kvasinky, plísně, baktérie, apod. - a přispívá k problémům ve střevech, pokud se jedná o fruktózu v tom množství, jakou do nás pere potravinářský průmysl.

    To, že tělo bere fruktózu jako okrajovou věc je, že na rozdíl od glukózy, která je řízena precizně řadou hormonů a dalšími mechanismy, nic takového fruktóza nemá. Lidské tělo nepočítá s významným příjmem fruktózy - na rozdíl od korporací a potravinářského průmyslu.

    Fruktóza tedy způsobuje nemoci a ztučnění jater.

    Dále fruktóza mimo jiné způsobuje dnu, protože v biochemické cestě zpracování fruktózy se tvoří kyselina močová, jejíž krystalky způsobuje bolestivou nemoc zvanou dna.

    Daleko příznivější pro tělo jsou složitější sacharidy, které tělo rozkládá pomalu, a tudíž nezaplavují tělo přemírou fruktózy. Tedy škrob, jehož rozkladem vzniklá pouze glukóza; sacharóza (řepný cukr), kde rozkladem vzniká glukóza a fruktóza.

    Polysacharid inulín, jehož rozkladem vzniká pouze fruktóza neumí tělo trávit vůbec.

    V přírodním prostředí se lidské tělo setká jen s malými množstvími fruktózy, a větší množství fruktózy tělo zpracovat neumí. Na rozdíl od potravinářského průmyslu, který do lidí cpe fruktózu horem spodem v obrovským množstvích, a lidské tělo tak dostává škodlivý záhul, který silně přetěžuje některé orgány - zejména játra a střeva.

    Tak by se daly vyvrátit současným stavem vědeckého poznání i další nesmysly v článku Petra Havla, ale to snad nikoho nepřekvapuje, že Petr Havel se nenechá zmást ani pravdou, ani vědou, ani vědeckými studiemi a důkazy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).